(ВІДЕО) «Після бою пісня зцілює душі»: каже прикордонник на псевдо «Музикант»

НАЗАД
08 грудня 2023 15:34

Затяжні бої на позиціях, постійні обстріли та небезпека з неба…

Будні військових на «нулі» далекі від романтичних фільмів про війну. Після бойових завдань хлопці повертаються в бліндажі виснажені фізично та морально. Хтось знаходить розраду в розмовах з рідними, хтось в душевних бесідах з побратимами, а хтось у пісні.

«Саме українська пісня дарує відчуття дому, від неї віє затишком та надією», - запевняє військовослужбовець Маріупольського прикордонного загону на псевдо «Музикант».

В лавах Держприкордонслужби Олександр з серпня 2022 року. Каже, похрестив новонароджену донечку, зібрав речі та пішов до ТЦК. До війни чоловік їздив на військові збори, тому, не міг не долучитися до Сил оборони України. Вже встиг взяти участь в бойових діях під Бахмутом, тому не з чуток знає, що таке фронтове життя.

До повномасштабного вторгнення чоловік був музикантом. Закінчив Східноєвропейський національний університет. Освоїв фортепіано, гітару, віртуозну гру на баяні. Згодом став керівником колективу народної музики, а у вільний час грав та співав на весіллях. Тоді Олександр навіть уявити не міг, що його гітара та милозвучний голос стане справжньою розрадою для побратимів у бліндажах. Саме пісня супроводжуватиме вечори військовослужбовців та заглушатиме звуки вибухів поблизу з лінією розмежування. Часом, після вдалих штурмів, вона буде веселою, часом сумною – адже іноді з бойових завдань повертаються не всі.

«Коли ти з хлопцями 24/7, вони наче рідні. Та на війні, на жаль, без втрат не буває. Тоді, в колі побратимів, ми згадуємо полеглих, згадуємо, що любили співати з ними, виконуємо пісні, які були їм до душі. Це трішки втамовує біль втрати та підіймає бойовий дух», - розповідає прикордонник.

Попри пережите Олександр не втрачає оптимізму. Він – душа компанії, завжди усміхнений і заряджає своїм позитивом бойових друзів. Каже після війни ще не одне весілля відгуляє. В планах своя студія звукозапису, аранжування академічної музики та життя: сповнене гучного сміху маленької донечки й першокласника синочка, котрі з нетерпінням чекають тата з Перемогою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси